نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

گريه نوزاد بيشتر به چه عواملي بستگي دارد؟ بسياري از عوامل هستند كه باعث گريه نوزادان مي‌شوند. گريه هاي نوزاد در طولاني مدت، طاقت فرسا و غير قابل تحمل است. تا به دنبال راه چاره نباشيد نوزاد از گريه خسته نمي‌شود. اما عواملي مانند: جسماني، روحي و عاطفي از دلايل گريه نوزاد هستند. عموما مادران و پدراني كه اولين فرزندشان به دنيا آمده است نگران گريه هاي او هستند. و بابت گريه هاي شديد نوزاد نگراني و هراس دارند. جاي نگراني نيست! با مطالعه اين مقاله دلايل و راهكارهايي در رابطه با گريه نوزاد ارائه شده است كه براي مادر و پدرهاي اولي پيشنهاد مي‌شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: گريه نوزاد | علت ها، دلايل و راه هاي متوقف كردن گريه نوزاد

دلايل گريه نوزاد

نوزادان با گريه درخواست ها يا بيماري هاي خود را ابراز مي‌كنند. دلايلي كه نشانه هاي اصلي گريه نوزاد هستند را شرح داده ايم.

1.گرسنگي

گرسنگي اولين عاملي است كه با گريه نوزاد به ذهن مادر خطور مي‌كند. قبل از اينكه نوزادتان شروع به گريه كند از علائم آن آگاهي پيدا كنيد و تغذيه نوزاد را تامين كنيد. نشانه هاي نوزاد گرسنه به شرح زير است.

  • مكيدن دست
  • جستجوي سينه مادر
  • بهانه گيري
  • ملچ ملوچ كردن

2. كوليك(قولنج)

يكي ديگر از نشانه هاي شايع گريه نوزاد كوليك (قولنج) است. كوليك از هفته دوم شروع و تا 3 الي 4 ماهگي ادامه دارد. قولنج نوزاد دليل مشخصي ندارد اما همراه با گريه هاي تسلي ناپذير است. براي تشخيص كوليك بايد نوزاد را نزد پزشك ببريد.

3. دل درد

يكي ديگر از نشانه هاي عمده گريه نوزاد، دل درد است. اگر نوزاد شما پس از تغذيه گريه و بي قراري مي‌كند، دچار دل درد شده است. هرگز استفاده خود سرانه از دارو نشود. اما دلايل ديگري براي درد هاي شكمي وجود دارد كه عبارتند از.

  • رفلاكس
  • اسيد معده
  • آنفولانزاي معده
  • آلرژي به شير
  • عدم تحمل لاكتوز
  • انسداد روده
  • يبوست

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه چه غذاهايي كه باعث نفخ كودك مي‌شود كليك كنيد.

4. آروغ

گريه نوزاد بعد از غذا، به دليل داشتن آروغ است. نوزادان هنگام مكيدن شيشه شير و سينه مادر، هوا را مي‌بلعند. و هواي داخل معده موجب آزار و اذيت آنها مي‌شود. اما برخي از نوزادان نياز زيادي به آروغ زدن ندارند.

5. تعويض پوشك

خيس و كثيف بودن پوشك نوزاد يكي از دلايل گريه است. گريه نوزاد بستگي به مدت تحمل او دارد. برخي از نوزادان مدت زمان بيشتري خيس بودن پوشك را تحمل مي‌كنند. اما برخي از نوزادان با كوچكترين كثيفي در پوشك احساس ناراحتي مي‌كنند. حواستان به پاكيزگي كودك خود باشد.

6. نيازمند بغل

نوزادان نيازمند بغل و آرامش از پدر و مادر خود هستند. نوزادان دوست دارند پدر و مادر خود را ببيند و صداي آنها را بشنوند. با بغل كردن نوزاد خود نگران لوس كردن او نباشيد. نوزاد نيازمند بغل، آغوش، آرامش و بوي پدر و مادر خود هستند.

7. خواب آلودگي

نوزاداني كه بيش از حد خسته هستند و قادر به خوابيدن در هر مكان و زماني را ندارند، هنگام خواب آلودگي بي قرار مي‌شوند. حالت چشم ها و خميازه هاي نوزاد نشانه هاي خواب آلودگي است كه شما را راهنمايي مي‌كند تا به خوابيدن او كمك كنيد.

8. سرما يا گرما

برخي مادران در فصل گرما لباس هاي ضخيم به تن نوزاد خود مي‌كنند و دليل گريه هاي نوزاد دماي بالاي بدنش است. و همين طور در فصل سرما لباس تن نوزاد نمي‌كنند و نوزاد به دليل سرماي زيادي كه تحمل مي‌كند بي قراري و گريه مي‌كند. لباس مناسب هر فصل را بر تن نوزاد كنيد تا دماي بدن متعادلي داشته باشد. دقت به درجه هواي محل نگهداري نوزاد نيز حائز هميت است.

9. دندان در آوردن

دندان درآوردن درناك است زيرا هر مرواريد كوچك از لثه حساس كودك به بيرون مي‌آيد. بسياري از كودكان هنگام درآوردن دندان تب و گريه مي‌كنند. اما بستگي به آستانه تحمل كودك، برخي درد كمتري دارند و كمتر گريه مي‌كنند. لمس كردن لثه يكي از نشانه هاي دندان درآوردن است.

10. محرك زياد

صداهاي زياد، نور خيلي روشن و جابجا كردن فراوان نوزاد باعث خستگي بيش از حد او مي‌شود. زماني كه نوزاد از يك موقعيت خسته مي‌شود، شروع به گريه مي‌كند. با پيچاندن نوزاد به يك پارچه نازك حس امنيت را به او تقديم كنيد. اما اگر كودك شما بالاي 2 ماه باشد، به شكل جدي از قنداق كردن او بپرهيزيد. كودك را به محيطي آرام و سكوت ببريد تا آرامش بگيرد.

11. نيازمند بازي

بيشتر نوزادان به دنبال كشف اتفاقات و اطراف خود هستند. نوزاد را در آغوشرو به محيط بيرون خود قرار دهيد و با رعايت امنيت كمك كنيد اطراف خود را ببيند. براي كودك خود برنامه تفريحي و بازي فراهم كنيد، براي مثال: با خانواده هايي كه بچه دارند رفت و آمد كنيد.

12. بيماري

اگر تمام موارد بالا را بررسي كرديد، اما كودك و نوزاد شما هم چنان در حال گريه است به پزشك اطفال مراجعه كنيد تا علائم جسماني و بيماري هاي او را بررسي كنيد. بي حوصلگي، تب، عفونت و تغيير رنگ صورت نشانه هاي بيماري جسمي در نوزاد است.

راهكار براي گريه نوزاد

راهكارهايي كه براي علل گريه‌نوزاد در قسمت قبل اشاره كرده بوديم را توضيح داده ايم.

1. مكيدن

مكيدن ضربان قلب نوزاد و كودك را نرمال، ماهيچه منقبض شده معده را شل و احساس آرامش را به او هديه مي‌كند. مكيدن‌پستانك و انگشت به نوزاد حس آرامش مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه پستانك كليك كنيد.

2. گرما

گرما، امنيت و آرامش احساسي است كه نوزاد در رحم مادر تجربه كرده است. گاهي به علت سرما و ناامني نوزاد شروع به گريه مي‌كند. براي تجربه حس رحم مادر نوزاد را به يك پتوي نازك بپيچيد.

3. پخش موسيقي

موسيقي هاي آرام و ملايم به نوزاد حس آرامش مي‌دهد. پخش موسيقي، رقص و آواز خواندن را در برنامه روزانه با نوزاد خود قرار دهيد.

4. پخش صداي سفيد

صداي سفيد يعني صداهايي كه مشابه صداي رحم مادر هستند. هنگام گريه و بي قراري نوزاد از پخش صداهايي كه شبيه صداي رحم مادر است استفاده كنيد. صداهايي كه شبيه صداي رحم مادر هستند عبارتند از.

  • ماشين
  • جاروبرقي
  • سشوار
  • لباسشويي
  • فن حمام
  • صداي باران

5. حمام آب گرم

آب گرم سبب آرامش و قطع گريه‌نوزاد مي‌شود. نوزاد را در وان قرار دهيد يا در اغوش بگيريد. نوزاد را به همراه خود زير دوش آب گرم ببريد تا حس امنيت بيشتري به نوزاد منتقل شود.

6. هواي تازه

نگاه به آسمان، ابر، درخت و پرندگان و طبيعت به نوزاد حس آرامش انتقال مي‌دهد. گاهي براي آرامش دادن و قطع گريه‌نوزاد، او را به داخل حياط و هواي تازه ببريد.

7. حركت دادن

نوزادان از يكجا ماندن بيذارند، اما به شدت عاشق حركت هستند. گذاشتن داخل گهواره، كالسكه، ماشين و صندلي هاي چرخ دار با حركات آرام به نوزاد احساس آرامش منتقل مي‌كند.

اخطار: نوزاد را با حركات آرام تكان دهيد. حركات شديد و تند سبب آسيب مغزي و حتي مرگ نوزاد مي‌شود.  

8. ماساژ

نوزادان دوست دارند لمس شوند. ماشاژ دادن آنها سبب آرامش و حتي گاهي خوابيدن نوزاد مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ماساژ كودك كليك كنيد.

كلام آخر

مطالعه مقاله شما را با دلايل و راهكارهاي گريه نوزاد آشنا كرده است. گريه نوزاد مي‌تواند عوامل روانشناسي نيز داشته باشد. مادران و پدراني كه به دنبال آگاهي از شيوه تربيت فرزند خود هستند در طول روند رشدي كودك خود از روانشناس متخصص در حوزه كودك كمك مي‌گيرند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با زبان نوزاد بر روي شماره تلفن زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه گريه نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: گريه نوزاد | علت ها، دلايل و راه هاي متوقف كردن گريه نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/15  ] [ ۱۴ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب